Welke trends kunnen we in 2023 verwachten voor de autobranche? Je leest het hier

15 december 2022

De wereld is aan het veranderen en zo ook de autobranche. Dat betekent ook dat er in 2023 weer een aantal trends op ons staan te wachten die je kunt verwachten in de autosector. Welke dat zijn, lees je in deze blog.

Elektrisch rijden wordt met de dag populairder

We weten allemaal dat we zuinig moeten zijn op onze planeet. Een manier hoe jij daar je steentje aan kan bijdragen, is door elektrisch of hybride te gaan rijden. Een elektrische auto stoot namelijk aanzienlijk minder CO2 uit dan een brandstofauto. In het jaar 2023 wordt elektrisch rijden nog meer gestimuleerd dan het jaar ervoor: brandstofauto’s moeten onder andere meer bpm en wegenbelasting betalen in tegenstelling tot de elektrische wagen. Ook moet je in 2023 nog steeds minder bijtelling betalen voor een elektrische auto, ook al geldt het in 2023 over de eerste 30.000 euro; in 2022 was het tot 35.000.

Technologie wordt steeds vaker de norm

We leven in een periode waarin de technische snufjes ons om de oren vliegen. Dat geldt ook in de autobranche, en in het jaar 2023 staat de technologie steeds vaker centraal. Denk alleen al aan de elektrische auto die – zoals hierboven al benoemd werd – steeds populairder wordt. Ook komen er steeds meer auto’s bij die zelf kunnen sturen, het zogenoemde ‘autonome rijden’.

Kies voor financial lease

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een auto te leasen. Het leasen van een auto is eenvoudig, voordelig en je kunt rondrijden in de auto van je dromen. Voor ondernemers is vooral de leasevorm ‘financial lease’ populair. Met deze leasevorm ben je meteen economisch eigenaar van de auto en dat betekent dat je recht hebt op een aantal fiscale voordelen. Welke financial leaseauto’s het populairst zijn, zetten we hieronder voor je op een rij.

Top 10 personenauto’s financial lease

Bekijk hieronder de 10 populairste personenauto’s die bij 123Lease beschikbaar zijn in de financial lease.

1. Audi A1 Sportback

Een Audi A1 Sportback heeft een sportief uiterlijk, is compact maar alsnog royaal van binnen. Dat maakt de auto ideaal voor in de stad, maar voor langeafstanden zal de auto je ook naar behoren van A naar B brengen.

2. Audi A3 Sportback

Ben je op zoek naar een auto die nét een slagje groter is dan de Audi A1? Kies dan voor de Audi A3 Sportback. Deze auto is net zo sportief als de A1, maar biedt je net iets meer ruimte. Dat zorgt ervoor dat je altijd comfortabel op weg kunt.

3. Mercedes-Benz A-klasse

Een representatieve auto die ideaal is voor in de stad, maar ook op de snelweg: dat is de Mercedes-Benz A-klasse. Bij deze auto kun je hoge kwaliteit verwachten, met veel rijcomfort en natuurlijk ook nog eens een mooi uiterlijk.

4. Mercedes-Benz C-klasse

Met net iets meer laadruimte dan de A-klasse kun je met de Mercedes-Benz C-klasse alles vervoeren wat jij wil. Op bezoek bij een klant of onderweg naar een beurs? In deze Duitse wagen wil jij gezien worden.

5. Tesla Model 3

Wil je met de tijd mee en vaarwel zeggen tegen de brandstofauto? Dan kun je kiezen voor de Tesla Model 3. Deze personenauto is zowel goed voor het milieu als goed voor jouw bedrijfsimago. 

6. Volkswagen Passat Variant

De Volkswagen Passat Variant is een van de populairste stationwagens van het moment. In deze auto kom je representatief over én kun je natuurlijk genieten van de Duitse kwaliteit die we bij Volkswagen gewend zijn.

7. Volkswagen Golf

Liever een slagje kleiner dan de Passat? Kies dan voor de Volkswagen Golf. Al jaren op rij staat deze auto bekend om zijn comfort en betrouwbaarheid. En dat is precies wat je wil als je vaak op pad moet.

8. Volkswagen Polo

Het broertje van de Volkswagen Golf, de Polo, is immers net zo populair. De Volkswagen Polo ziet er misschien van de buitenkant ietwat klein uit, maar de binnenkant zal je verrassen. 

9. Volkswagen T-Roc

Een geliefde SUV onder veel ondernemers is de Volkswagen T-Roc. Deze auto zorgt ervoor dat je probleemloos op de plek van bestemming aankomt én daarnaast is het ook nog eens een plaatje om te zien.

10. Volvo V40

Volvo staat bekend om zijn betrouwbaarheid: ontdek het zelf en kies voor de Volvo V40. In deze representatieve wagen kun jij heel wat kilometers maken.

trends autosector 2023

Top 10 bedrijfsauto’s financial lease

Bekijk hieronder de tien populairste bedrijfsauto’s die bij 123Lease beschikbaar zijn in de financial lease.

1. Ford Transit Courier

Voor diegene die een personenauto net te klein vindt, is hier de oplossing: de Ford Transit Courier. Deze bedrijfsauto is ideaal als je materiaal wil vervoeren, maar alsnog wil genieten van het compacte formaat.

2. Ford Transit Custom

Is de Ford Transit Courier je net iets te klein? Dan kun je kiezen voor de Ford Transit Custom. Deze bedrijfswagen is ideaal als je veel materiaal moet vervoeren en is zelfs verkrijgbaar in verschillende lengtes.

3. Mercedes-Benz Citan

De Mercedes-Benz Citan is een compacte bedrijfswagen, die royaal aanvoelt in zowel de cabine als in de laadruimte. De ideale collega!

4. Mercedes-Benz Sprinter

Hovenier, timmerman of loodgieter: de Mercedes-Benz Sprinter – brandstof of elektrisch – is er voor iedereen. Met zijn enorme laadruimte kun je al je materiaal en gereedschap eenvoudig kwijt. Op naar de volgende klus!

5. Mercedes-Benz Vito

Is de Citan te klein en de Sprinter te groot? Dan kun je nog kiezen voor de gulden middenweg: de Mercedes-Benz Vito. Deze Mercedes-Benz is ook verkrijgbaar in de elektrische variant.

6. Opel Vivaro

De Opel Vivaro is geschikt voor iedereen: deze bedrijfswagen is namelijk verkrijgbaar in wel drie verschillende lengtes. Dat betekent dat er altijd wel de ideale bedrijfswagen voor jou tussen zit. Ook de Vivaro is verkrijgbaar in de elektrische variant.

7. Peugeot Partner

Zoals de naam van de auto al doet vermoeden, is de Peugeot Partner jouw ideale partner op de werkvloer. In deze compacte bedrijfswagen kun je alles kwijt wat je nodig hebt.

8. Renault Trafic

Een bedrijfswagen vol comfort, betrouwbaarheid en gemak: dat is de Renault Trafic. Deze bedrijfswagen is niet voor niets populair bij onder andere bouwvakkers en hoveniers.

9. Volkswagen Caddy

De Volkswagen Caddy is de ideale bedrijfswagen voor op de klus. In de Caddy kun je veel materiaal kwijt, terwijl je het gevoel hebt alsof je gewoon in een compacte gezinsauto rijdt. Ideaal!

10. Volkswagen Transporter

Al jarenlang is de Volkswagen Transporter een van de populairste bedrijfswagen onder werkend Nederland. De Transporter is groot genoeg voor alle pakketten die je moet versturen, materialen die je moet leveren of gereedschappen die je nodig hebt op de klus.

En wat dacht je van deze krachtpatser?

Ben je op zoek naar een stoere bak die kan worden ingezet voor het échte zware geschut? Kies dan voor een Dodge. Met zijn 4x4-aandrijving is het een ideale collega voor op de klus die je niet in de steek laat. En ook niet geheel onbelangrijk: in deze wagen wil je gewoon gezien worden!

Over 123Lease

Wil je als ondernemer een auto leasen? Dan helpt 123Lease je onbezorgd op weg met de auto en leaseoplossing die past bij jouw zakelijke wensen en behoeften. Ons team van deskundige adviseurs met passie voor en kennis over auto’s helpen jou de juiste keuze te maken die past bij jouw wensen, behoeften en onderneming.