Auto leasen zakelijk

Ben jij als ondernemer vaak onderweg, bijvoorbeeld om klanten te bezoeken? Dan is een goede, representatieve auto voor jou een onmisbaar visitekaartje. Wil jij als zzp’er of ondernemer graag een nieuwe auto aanschaffen, maar niet het aankoopbedrag in één keer investeren? Dan is (zakelijk) leasen voor jou wellicht een betere optie. Door te kiezen voor een lease auto kun je het aankoopbedrag verspreiden over een langere periode. Zo houd je het geld binnen jouw onderneming. Ook kun je gebruik maken van diverse aantrekkelijke fiscale regelingen en kortingen. Hieronder leggen we je uit hoe het werkt. 

Wat is zakelijk leasen?

Kies je voor zakelijk leasen? Dan financiert een leasemaatschappij jouw bedrijfsauto of -wagen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten leasecontracten, waaronder financial lease. Je kunt financial lease vergelijken met een hypotheek; je betaalt maandelijks een bedrag met rente en wanneer je het bedrag helemaal hebt afgelost, is de auto van jou. Bij een hypotheek dient het huis als je onderpand, bij een financial leasecontract is dat de auto. Dat is dan ook een belangrijk voordeel van financial lease: na afloop van het contract hoef je de auto niet in te leveren bij de leasemaatschappij. Je bent bij het aangaan van een financial leasecontract namelijk direct economisch eigenaar van de auto. Is het contract afgelopen? Dan ben je ook juridisch eigenaar van de auto. 

Bekijk onze grote financial lease voorraad

De voordelen van zakelijk leasen

Als ondernemer is het erg aantrekkelijk om te kiezen voor het leasen van een bedrijfsauto of -wagen, zeker wanneer je kiest voor financial lease. Met een financial leasecontract kun je namelijk profiteren van veel financiële voordelen. Hieronder lichten we de belangrijkste voordelen toe.

Verspreid het aankoopbedrag

Voor jou als ondernemer is een nette, representatieve auto een must wanneer je op klantenbezoek gaat. Helaas is een nieuwe auto nogal een investering. Niet iedere ondernemer kan of wil dit opbrengen. Gelukkig is er een oplossing: financial lease. Met een financial leasecontract verspreid je namelijk het aankoopbedrag van de auto uit over verschillende maanden. Je kunt na het afsluiten van het leasecontract al binnen een paar uur wegrijden in jouw nieuwe auto, want je bent direct economisch eigenaar! 

Geen kilometergrens

Een ander belangrijk voordeel van kiezen voor een financial leasecontract is dat je niet vastzit aan een kilometergrens. Bij operational en private leasecontracten ligt dit anders: vaak ben je met zulke contracten gebonden aan een maximum aantal kilometers dat je (voor privédoeleinden) met je auto mag rijden. Rijd je meer kilometers? Dan moet je daar extra voor betalen. Bij een financial leasecontract is dit niet het geval. Dit komt doordat je economisch eigenaar van de (bedrijfs)auto bent. Je bepaalt dus zelf waar je wanneer met jouw auto naartoe rijdt. Je kunt dus zonder problemen op vakantie met je leaseauto

Bekijk de beschikbare financial lease auto's

Belastingvoordeel

Tenslotte is ook het belastingvoordeel een belangrijk pluspunt van financial lease. Als ondernemer profiteer je van de volgende fiscale voordelen:

  • Renteaftrek: Je leasecontract wordt bij een financial lease gezien als een zakelijke lening. Als ondernemer mag je de rente van een zakelijke lening aftrekken van je winst.
  • Investeringsaftrek: Veel ondernemers mogen gebruikmaken van de investeringsaftrek. Deze investeringsaftrek kun je aftrekken van de winst, waardoor je minder belasting hoeft te betalen. Er zijn drie soorten investeringsaftrek: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek. Van die laatste kun je bijvoorbeeld gebruikmaken als je een volledig elektrische auto gaat leasen.
  • Terugvorderen BTW: Bij je belastingaangifte kun je de BTW van jouw leaseauto terugvorderen. Daardoor wordt je maandelijks te betalen bedrag een stuk lager!
  • Afschrijving: Een zakelijke leaseauto wordt gezien als een bedrijfsmiddel. Daarom mag je de leaseauto op de balans zetten en jaarlijks 20% van de aanschafwaarde aftrekken. Zo houd je op de balans minder winst over, waardoor je minder belasting moet betalen.

Financial lease een zakelijke auto bij 123Lease

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heeft het leasen van een auto op basis van financial lease voor jou als ondernemer veel voordelen. Ook heeft het leasen van een auto of bedrijfswagen een grote meerwaarde voor jouw onderneming. Bij 123Lease kun je kiezen uit talloze auto’s en bedrijfswagens en word je geholpen door adviseurs met kennis van en een passie voor auto’s. Zo krijg jij altijd de beste deal en kun jij met een goed gevoel op pad voor jouw onderneming.

Ook zakelijk een auto leasen bij 123Lease? Bel naar 038 - 20 22 660 of stuur een e-mail naar Edwin. In no time rijd jij weg in jouw nieuwe bedrijfswagen!

Ontdek de voordelen van leasen bij 123Lease