Auto leasen zakelijk

Ben je voor jouw onderneming vaak onderweg, om bijvoorbeeld klanten te bezoeken? Dan kan een goede en representatieve auto niet ontbreken. Dit is immers jouw visitekaartje. Je kunt ervoor kiezen om een auto aan te schaffen, maar leasen is ook een optie. Zo hoef je niet diep in de buidel te tasten en houd je geld over voor andere investeringen. Wij leggen je hieronder uit hoe de vork in de steel zit.

Wat is zakelijk leasen?

De leasemaatschappij financiert jouw bedrijfswagen wanneer jij een leasecontract afsluit. Er zijn verschillende leasevormen, waarvan financial lease er een is. Je kunt financial lease vergelijken met het afsluiten van een hypotheek: je betaalt maandelijks een bedrag met rente en als je het bedrag hebt afgelost is het huis van jou. Het huis dient als onderpand bij een hypotheek en bij financial lease is dat dus de auto. Dat is dan ook het grootste voordeel van financial lease, want je hoeft de auto na het contract niet meer in te leveren bij de leasemaatschappij. Bij het afsluiten van het leasecontract ben je meteen economisch eigenaar van de auto, en na afloop van het contract ben je ook juridisch eigenaar van de wagen.

Bekijk onze grote lease voorraad

De vele voordelen

Als ondernemer is het aantrekkelijk om te kiezen voor het leasen van een bedrijfsauto, en dan met name financial lease. En dat is niet voor niets, want dankzij financial lease kun je profiteren van verschillende fiscale en financiële voordelen. 

Verspreid het aankoopbedrag

Een comfortabele en nette auto is een must als je op klantenbezoek gaat. Helaas moet je voor een nieuwe auto aardig wat geld neerleggen. Gelukkig heeft financial lease daarvoor de ultieme oplossing. Bij een leasecontract verspreid je namelijk het bedrag per maand dat je moet betalen voor de auto. Nadat je het contract hebt afgesloten kun je binnen een paar uur al wegrijden in jouw gloednieuwe bolide, want je bent meteen op economisch gebied eigenaar. Handig!

Geen kilometergrens

Vaak heb je bij operational lease en private lease te maken met een kilometergrens. Dat betekent dat je gebonden bent aan een maximum aantal kilometers dat je voor privédoeleinden mag rijden. Wanneer je over deze grens zit moet je hier extra voor betalen. Bij financial lease is dat niet het geval, omdat je economisch eigenaar bent van de bedrijfswagen. Je kunt dus zelf weten waar je met de auto naartoe gaat. Zeg dus maar hallo tegen een vakantie naar Zuid-Frankrijk!

Fiscale voordelen

Een groot pluspunt van financial lease is dat je als ondernemer te maken hebt met fiscale voordelen. Wij zetten de voordelen hieronder voor je op een rij.

  • Renteaftrek: Een financial leasecontract wordt gezien als een zakelijke lening. Bij een zakelijke lening mag je de rente van de winst aftrekken.
  • Investeringsaftrek: Vaak mag je als ondernemer gebruikmaken van de investeringsaftrek. De investeringsaftrek mag je aftrekken van de winst, waardoor je minder belasting gaat betalen. Er zijn drie soorten investeringsaftrek: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek, de energie-investeringsaftrek en de milieu-investeringsaftrek. De milieu-investeringsaftrek kun je bijvoorbeeld gebruiken wanneer je een volledig elektrische auto gaat leasen.
  • Btw: Bij de belastingaangifte kun je de btw terugvorderen, waardoor je maandelijks niet meer de btw hoeft te betalen. 
  • Afschrijving: Omdat een zakelijke leaseauto wordt gezien als een bedrijfsmiddel, mag je de auto op de balans zetten en dat betekent dat je jaarlijks twintig procent van de aanschafwaarde mag aftrekken. Je houdt zo minder winst over waardoor je minder belasting gaat betalen.

Financial lease een zakelijke auto bij 123Lease

Een auto leasen op basis van financial lease heeft een meerwaarde voor jouw onderneming. Bij 123Lease heb je de keuze uit talloze wagens zodat jij met een goed gevoel op pad kunt voor het werk. Bel naar 038 20 22 660 of stuur een e-mail naar Edwin op edwin@123lease.nl en binnen vier uur rijd jij weg in jouw nieuwe bedrijfswagen!

Bekijk onze grote lease voorraad