Occasion leasen

Een tweedehands auto leasen?

Het voordeel van financial lease is dat je in plaats van een nieuwe auto ook een occasion kunt leasen. Die is vaak een stuk voordeliger en ook nog eens sneller leverbaar. En dat niet alleen, want je kunt bij de garage waar de auto van jouw keuze meestal ook jouw oudere auto inruilen zodat het leasebedrag daardoor nog lager wordt. Een eventuele aanbetaling of slottermijn maakt het maandelijkse bedrag overigens nóg lager. Soms kun je als zakelijke rijder ook nog profiteren van de lagere bijtelling van een jong gebruikte auto.

Voordelen van het leasen van een occasion

Een occasion leasen heeft nogal wat voordelen, zowel praktisch als financieel. Deze kunnen ruimschoots opwegen tegen het feit dat je in een gebruikte auto rondrijdt. Overigens zien jong gebruikte auto’s er over het algemeen net zo netjes en representatief uit als nieuwe auto’s.

Bekijk onze grote lease voorraad

Lagere aanschafprijs

Een personenauto of bedrijfswagen waarvan de relatief hoge afschrijving van de eerste jaren er al af is, is relatief goedkoop. Dat maakt het leasen van een jong gebruikte auto relatief voordelig.

Snel leverbaar

Als je snel een andere auto voor jouw bedrijf nodig hebt, heb je in het geval van een nieuwe auto vaak te maken met een levertijd. Occasions zijn echter gewoon uit voorraad leverbaar.

Bekijk onze grote lease voorraad

Inruil mogelijk

Omdat je jouw leaseauto in het geval van financial leasing bij een garage koopt, kun je daar ook jouw oude auto inruilen. Het leasebedrag is gebaseerd op het bedrag dat je moet bijbetalen, en in het geval van inruil dus een stuk lager.

Zakelijk een occasion leasen

Ook voor ondernemers kan het aantrekkelijk zijn om een occasion te leasen. Hierbij zijn de lagere aanschafprijs en de snelle beschikbaarheid erg prettig, maar er zijn voor zakelijke rijders nog meer voordelen.

BTW verrekenbaar

Bij de aanschaf van een nieuwe auto kun je als ondernemer de betaalde BTW terugvorderen. Dat is ook het geval als je voor financial lease kiest. Ook bij gebruikte auto’s kan de BTW, mits het een zogenaamde BTW-auto betreft, gewoon verrekend worden.

Lage bijtelling

In het occasionaanbod zijn nog veel jong gebruikte auto’s aanwezig waarop een lage bijtelling van toepassing is. Deze lage bijtellingspercentages zijn namelijk geldig tot 5 jaar na de eerste tenaamstelling van de auto.

Rente aftrekbaar

Als je ondernemer bent, is de rente die je bij financial leasing betaalt een aftrekpost voor de belasting. Deze rente is dus ook gewoon aftrekbaar als je voor het leasen van een occasion hebt gekozen.