Financial lease calculator, wat kost een lease auto nu eigenlijk?

Als ondernemer is het belangrijk om een auto te hebben. Helemaal wanneer je jouw klanten bezoekt, veel moet meenemen of volop gereedschap hebt. Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken van een leaseauto om zo de juiste oplossing te vinden welke ook betaalbaar is. Een nieuwe auto, bestelwagen of bus aanschaffen kan immers een grote aanslag zijn op de reserves van het bedrijf. Voor zzp’ers en mkb’ers zijn er gelukkig tegenwoordig volop mogelijkheden om een auto of bedrijfswagen te leasen. De belangrijkste vraag is vaak wat dit kost. Bij 123Lease krijgen we deze vraag ook vaak van de ondernemer. Logisch natuurlijk. Een Lease calculator kan snel inzicht bieden in een duidelijk overzicht van de kosten. Prettig natuurlijk!

Wat kost een lease auto?

De belangrijkste factor van de kosten van het leasen worden bepaald door de aanschafprijs, de looptijd van het leasecontract en ook welke leasevorm je kiest. Zo is er operational lease welke alle kosten van de auto voor haar rekening neemt in het maandbedrag. Denk hier aan de kosten van het onderhoud, de verzekeringen, belastingen en ook de afschrijving van de auto. Bij financial lease is dit wat anders. Een financial leasecontract heeft meer weg van een lening waarbij je direct de volledige eigenaar wordt van de auto (in tegenstelling tot operational lease waar de leasemaatschappij eigenaar is). De adviseurs van 123Lease kunnen je goed voorlichten in wat de beste opties zijn voor jouw persoonlijke situatie.

Financial lease calculator

Lease vanaf:
321 p/m

Een snelle berekening met de lease calculator

Wat kost de leaseauto van je dromen nu eigenlijk? Wanneer je al een goed beeld hebt van de auto welke je wilt aanschaffen is het goed om te kijken wat er mogelijk is. Voor het maken van een berekening met de lease calculator zijn een aantal gegevens van belang. Zorg dus dat je deze weet of bij de hand hebt. De gegevens welke je nodig hebt bij de berekening met de lease calculator:
  • De aanschafprijs (exclusief BTW)
  • Het leasebedrag
  • De slottermijn
  • De looptijd
Het leasebedrag is het geldbedrag wat je wilt lenen. Het kan de volledige aanschafprijs zijn, maar ook een deel hiervan. De slottermijn is ook van groot belang. Het is het deel van de lening waarover je geen aflossing hoeft te doen. Hierdoor is het leasebedrag een stuk lager en aantrekkelijker. Het is prettig om van de mogelijkheid gebruik te maken. Aan het einde van de leaseperiode moet je dit geldbedrag betalen. Het is mogelijk om het te doen met de restwaarde van de auto. Natuurlijk kun je het geldbedrag ook zelf betalen als je dit wilt. Het is dan belangrijk om het geld hiervoor te reserveren. De looptijd ten slotte is een periode van 12 tot 60 maanden. Het maakt het mogelijk om zelf te bepalen over welke periode je de lening wilt aflossen. Een lange looptijd betekent lagere maandlasten en een korte looptijd helpt om de lening snel af te lossen.

Bereken je Financial lease tarief

Bij 123Lease is het mogelijk om iedere auto, die je mooi vindt, via financial lease te kopen. Samen met onze financial lease experts is het mogelijk om de juiste keuze te maken. Ze kunnen ook kijken wat je persoonlijke mogelijkheden zijn. Het grote voordeel van financial lease is, dat je direct de eigenaar wordt van de auto. Je kunt ook investeren zonder liquiditeitsverlies. Fiscaal heb je recht op renteaftrek en ook op investeringsaftrek. Je bent namelijk direct de eigenaar van de auto (economisch eigenaar). Het betekent daarnaast, dat je ook de btw over de aanschafprijs terug kunt vorderen. Het biedt dus tal van voordelen. De lease calculator geeft al een goed beeld van de investering welke je moet doen. Een persoonlijk gesprek met een van onze lease experts zal je nog meer duidelijkheid geven.