Financial lease calculator, wat kost een lease auto nu eigenlijk?

Als ondernemer kun je eigenlijk niet zonder auto. Zeker niet wanneer je regelmatig je klanten bezoekt en veel zaken (zoals gereedschap) mee moet nemen. Je wil met jouw auto natuurlijk goed voor de dag komen bij klanten. Daarom willen veel ondernemers graag een nieuwe - of jong gebruikte - auto. Een (bijna) nieuwe auto vraagt echter een grote eenmalige investering, terwijl je liever andere investeringen doet om jouw bedrijf te laten groeien. Herken jij dit? Dan is financial lease voor jou mogelijk de oplossing!

Met financial lease heb jij als zzp’er of ondernemer volop mogelijkheden om voor een scherp tarief een mooie en representatieve auto te leasen. Altijd voor een vast maandelijks bedrag. Zo weet jij waar je aan toe bent en houd je geld in je onderneming beschikbaar voor andere investeringen. Benieuwd welk maandbedrag jouw nieuwe lease auto precies met zich meebrengt? Gebruik dan onze lease calculator. Met de calculator van 123Lease krijg je in een paar minuten inzicht in wat de kosten van jouw leaseauto zijn. Zo weet je als ondernemer precies waar je aan toe bent. Handig toch?

Bereken mijn leasebedrag

Wat kost een lease auto mij als ondernemer?

Bij de kosten van een lease auto spelen verschillende factoren mee. De factoren met de grootste invloed op de kosten van jouw lease auto zijn niet alleen de aanschafprijs van de auto en de looptijd van het leasecontract, maar ook de leasevorm die je kiest maakt een groot verschil.

Financial lease versus operational lease

Kies je als ondernemer voor financial lease? Dan kies je voor een leasevorm die erg veel lijkt op een lening; je wordt direct volledig economisch eigenaar van jouw auto en betaalt maandelijks een vast bedrag om de lening af te betalen. Je zorgt als eigenaar zelf voor het onderhoud en de verzekeringen van jouw auto.

Kies je als ondernemer voor :operational? Dan worden ook de kosten van het onderhoud, de verzekeringen, belastingen en de afschrijving van de auto in jouw maandelijkse leasebedrag opgenomen. Daardoor vallen de maandelijkse kosten vaak hoger uit dan wanneer je kiest voor financial lease. Wanneer je kiest voor operational lease, is de leasemaatschappij eigenaar van jouw auto.

Naar de financial lease calculator

Benieuwd welke leasevorm het beste past bij jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact op met lease-expert Edwin van 123Lease, hij voorziet je graag van persoonlijk advies.

Bereken je leasetarief met de lease calculator

Wat kost jouw droomauto nu eigenlijk? Wanneer jij al een goed beeld hebt van de auto die je wilt gaan leasen, is het goed om te kijken naar de mogelijkheden en bijkomende kosten. Ga je jouw financial leasetarief berekenen met de financial lease calculator? Zorg er dan voor dat je de volgende gegevens bij de hand hebt:

  • De aanschafprijs (exclusief BTW)
  • Het leasebedrag
  • De slottermijn
  • De looptijd

Financial lease calculator

Lease vanaf:
336 p/m

Het leasebedrag

Wanneer we spreken van het leasebedrag, bedoelen we het geldbedrag dat je wil lenen voor jouw leaseauto. Dat kan de volledige aanschafprijs van de auto zijn, maar ook een deel daarvan. Dit is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en voorkeuren.

De slottermijn

Ook de slottermijn is belangrijk bij het berekenen van je leasetarief. De slottermijn is het bedrag dat aan het einde van de leaseperiode nog niet is afgelost. Over dit deel van de lening hoef je geen aflossing te doen, maar betaal je alleen rente. Aan het einde van de looptijd los je deze termijn in een keer af. De slottermijn kan het leasebedrag een stuk lager en dus aantrekkelijker maken. Het aflossen van de slottermijn kun je doen met de restwaarde van de auto, maar je kunt er ook voor kiezen om het geldbedrag zelf te betalen als je dat wilt.

De looptijd

De looptijd van het leasecontract kan een periode van 24 tot en met 72 maanden zijn. Je kunt zelf bepalen welke looptijd je hanteert en dus over welke periode je de lening aflost. Een langere looptijd betekent lagere maandlasten, een korte looptijd betekent een snellere aflossing van de lening met een hoger maandbedrag. Kies de looptijd dan ook bewust en bekijk welke periode goed past bij jouw persoonlijke situatie. Behoefte aan advies? Neem dan contact op met onze adviseurs. Zij voorzien je graag van advies op maat passend bij jouw persoonlijke situatie.

Bereken je financial lease tarief

Je kunt bij 123Lease iedere auto te kopen via financial. Onze financial lease adviseurs hebben kennis over en passie voor auto’s. Zij adviseren je graag over het aanbod zodat jij de juiste en meest duurzame keuze kunt maken die past bij jouw onderneming. Het grote voordeel van financial lease is dat jij direct eigenaar wordt van de auto én dat je kunt investeren zonder liquiditeitsverlies. Je hebt fiscaal gezien ook recht op voordelen, zoals renteaftrek en investeringsaftrek omdat je economisch eigenaar van de auto bent. Dit betekent ook dat je de BTW over de aanschafprijs kunt terugvorderen. Kiezen voor financial lease brengt dus veel voordelen met zich mee. Met de lease calculator krijg je een goed eerste beeld van de investering die bij jouw droomauto komt kijken. Een persoonlijk gesprek met één van onze lease-experts zal je nog meer duidelijkheid geven.

Vraag onze lease-experts om advies