Mag ik op vakantie met mijn financial lease auto?

17 juli 2023

Eindelijk! De zomervakantie is nu echt in zicht. Na een jaar lang hard werken heb jij absoluut een zorgeloze vakantie verdient! Ben jij van plan met jouw zakelijke auto naar je vakantiebestemming te vertrekken? Dan is het slim om van tevoren een aantal dingen te checken en wat voorbereidingen te treffen. 123lease helpt ondernemers onbezorgd op weg. Ook tijdens de zomervakantie!

met de leaseauto op vakantie
Met mijn financial lease auto op vakantie

Financial lease

Rijd je in een leaseauto met een financial lease-contract? Dan kun je zorgeloos de weg op richting jouw vakantiebestemming. Met financial lease ben je namelijk economisch gezien de eigenaar van de auto, omdat de auto op jouw naam staat. Dat betekent dat je vrij bent in wat je doet met de auto en waar je naartoe gaat. Dankzij financial lease heb je geen kilometerbeperking, in tegenstelling tot andere leasevormen. Ook hoef je geen verklaring aan te vragen om jouw auto mee te nemen naar het buitenland. Nog snel een nieuwe auto voor de vakantie? Bekijk hier ons aanbod.

Vakantie checklist

Als je ervoor hebt gekozen om met jouw leaseauto op vakantie te gaan, is het verstandig om rekening te houden met een aantal belangrijke zaken.

  1. Controleer je verzekering: Zorg ervoor dat je autoverzekering ook geldig is in het buitenland. Informeer bij je verzekeringsmaatschappij om er zeker van te zijn dat je de juiste dekking hebt voor het land waar je naartoe gaat.
  2. Kentekenbewijs en andere documenten: Neem altijd je kentekenbewijs, verzekeringspapieren en andere relevante documenten mee wanneer je met de leaseauto naar het buitenland reist. Controleer ook of je een internationaal rijbewijs nodig hebt, afhankelijk van het land dat je bezoekt.
  3. Vignetten en tolwegen: Sommige landen vereisen specifieke vignetten of tolkaarten om gebruik te maken van bepaalde wegen of snelwegen. Informeer van tevoren of je dergelijke documenten nodig hebt en schaf ze indien nodig aan.
  4. Onderhoud en pechhulp: Zorg ervoor dat de auto in goede staat verkeert voordat je vertrekt. Controleer de bandenspanning, vloeistofniveaus en eventuele andere onderhoudszaken. Als je pechhulp hebt via de leasemaatschappij of een externe dienst, controleer dan of deze ook geldig is in het buitenland.
  5. Verkeersregels en voorschriften: Houd rekening met de verkeersregels en voorschriften van het land waar je naartoe reist. Snelheidslimieten, parkeerregels en andere verkeersregels kunnen per land verschillen.

Het is altijd verstandig om je goed voor te bereiden voordat je met een leaseauto naar het buitenland reist. Raadpleeg de specifieke richtlijnen en vereisten van de leasemaatschappij en informeer jezelf over de wetten en regels van het land van bestemming.

Bon voyage!