Afschaffing BPM-vrijstelling voor bedrijfswagens.

17 juli 2023

Maak je momenteel gebruik van een bestelauto op grijs kenteken voor jouw werk? Dan hebben we belangrijk nieuws voor je. Vanaf 2025 zal er een verandering plaatsvinden met betrekking tot de bpm-vrijstelling voor deze voertuigen. Momenteel hoef je geen bpm te betalen als je de bestelauto voor meer dan 10 procent zakelijk gebruikt. Echter, vanaf 2025 zal dit niet langer het geval zijn en zul je wel bpm moeten betalen voor jouw bestelwagen.  Het kabinet zet zich op Europees niveau actief in voor strengere voertuignormen en streeft ernaar om vanaf 2030 fossiele voertuigen met verbrandingsmotoren te verbieden, vijf jaar eerder dan de Europese Commissie voorstelt (vanaf 2035).

Hoe wordt bpm berekend?

Het bedrag aan bpm dat je moet betalen, wordt bepaald op basis van de verwachte CO2-uitstoot van je auto. Voor diesel- en benzinewagens bedraagt dit tarief momenteel al 66,91 euro per gram CO2. Tot aan 2025 kunnen bedrijfswagens nog steeds genieten van de BPM-vrijstelling. We begrijpen dat deze veranderingen van invloed kunnen zijn op jouw bedrijf en mobiliteitsbehoeften. Wil jij nog voor de nieuwe regelgeving profiteren van BPM-vrijstelling voor jouw nieuwe bedrijfswagen? Bij 123Lease adviseren we je graag!

Benieuwd voor welke bedrijfswagens je tot 2025 nog steeds kan genieten van BPM-vrijstelling? Bekijk hier onze voorraad bedrijfswagens.

Verhoging motorrijtuigenbelasting

Bovendien zal de motorrijtuigenbelasting voor bestelauto's vanaf 2025 met 15 procent stijgen. Na een gelijktijdige verlaging van 4,34 procent resulteert dit in een nettoverhoging van 10,1 procent. In 2026 zal deze belasting nog eens met 6,96 procent toenemen.

Elektrische bedrijfswagens

Als je wilt voorkomen dat je geconfronteerd wordt met deze hoge kosten, is het raadzaam om nu, of vanaf begin 2025 ver te stappen op een elektrische bestelwagen. Elektrische voertuigen stoten namelijk geen CO2 uit en daarom hoef je voor deze emissievrije auto's geen bpm te betalen.

Bekijk hier onze voorraad elektrische bedrijfswagens.

Neem contact op met onze leaseadviseurs. We helpen je graag!