Verkoop elektrische bestelbussen meer dan verdubbeld in 2022

30 november 2022

Elektrisch rijden wordt met de dag populairder. Dat is ook niet zo gek, want elektrisch rijden wordt gestimuleerd vanuit de overheid én het is natuurlijk beter voor het milieu. Die populariteit zien we ook terug in de cijfers wanneer we kijken naar het aantal verkochte elektrische en hybride bestelbussen in het afgelopen jaar. In 2022 zijn er namelijk 58 procent meer elektrische en hybride bestelbussen verkocht dan in 2021, meldt het CBS.

Een stijging, maar die stijging valt toch tegen

De verkoop van elektrische en hybride bestelbussen is dus meer dan verdubbeld in 2022, wanneer we kijken naar het jaar ervoor. Vooral elektrische bestelbussen van de merken Opel en Peugeot gingen vaak de toonbank over. 

De verdubbeling lijkt enorm, maar als we kijken naar het totale plaatje valt dit eigenlijk nog best tegen. In totaal zijn er in Nederland nog maar een kleine 10.000 elektrische bedrijfsbussen geregistreerd: dat is een piepklein deel van het volledige wagenpark van Nederland.

Elektrische bestelbus leasen

De stijging is positief, maar er valt dus nog veel meer te behalen als het aankomt op elektrisch rijden voor ondernemers. Elektrisch rijden heeft veel voordelen voor de ondernemer. Het is beter voor het imago, beter voor het milieu en je kunt er flink op besparen. Toch zit er ook een kleine twijfel, vooral als het gaat om de hoge aanschafprijs. 

In dit geval kan leasen een goede optie zijn. Vooral financial lease heeft veel voordelen voor de ondernemer, waaronder een aantal fiscale voordelen. Daarnaast ben je meteen economisch eigenaar van het voertuig. Check het aanbod op 123Lease voor de beste elektrische financial lease-deals!