Steeds meer automerken gaan voor volledig elektrisch

29 november 2021

Het aantal elektrische auto’s is de afgelopen jaren flink toegenomen. Steeds meer automerken investeren in elektrische wagens, en er zijn zelfs een aantal automerken die over een aantal jaar alleen nog maar elektrische wagens willen verkopen. Zo wil Volvo alleen nog maar volledig elektrische auto’s aanbieden vanaf 2030. Hieronder lees je meer over de toekomst van een aantal automerken.

Volvo

Het doel van Volvo is om de koploper te worden van de elektrische wagens. En dat gaat de goede kant op, want vandaag de dag rijden er al 1 op de 5 hybride auto’s van het automerk rond. Ook hebben zij als eerste gezegd dat Volvo vanaf 2030 de stap wil maken naar volledig elektrisch. En het liefst nog eerder als dat mogelijk is. Volvo wil hiermee de ecologische voetafdruk verminderen.

Ford

Waar veel automerken al elektrische auto’s in hun assortiment hadden, bleef Ford achter. Toch hebben zij na een lange tijd dan eindelijk hun eerste elektrische auto gelanceerd: de Ford Mustang Mach E. Ook zal dit niet de enige elektrische auto zijn van Ford. Het Amerikaanse automerk wil namelijk in 2030 alleen nog maar elektrische auto’s produceren. Hier leggen zij maar liefst 18 miljard euro voor neer.

Jaguar Land Rover

Jaguar Land Rover, JLR, wil vanaf 2025 alleen maar elektrische auto’s produceren. Hiervoor maken ze een budget vrij van 2,9 miljard euro per jaar. Toch hebben zij nog niet veel elektrische wagens in het assortiment. Jaguar heeft een elektrische auto, de Jaguar I-Pace. Land Rover heeft nog geen stekkerauto, maar in 2024 komt daar hoogstwaarschijnlijk verandering in.

Kia

Ook het automerk Kia heeft grootse plannen wat betreft de stekkerauto’s. Zo is de Kia e-Niro al een tijdje te zien op de weg en het is zelfs verkozen tot de populairste elektrische auto van 2021. Dit komt omdat het een relatief goedkope auto is in de aanschaf. Bovendien komt Kia met nog meer elektrische wagens, onder andere de Kia EV6. Ook wil het automerk 5 bestaande modellen met een brandstofmotor ombouwen met een elektromotor. 

Volkswagen

Net als veel andere automerken wil ook Volkswagen vanaf 2030 volledig elektrisch gaan rijden. Over twee jaar willen ze per jaar een miljoen elektrische auto’s maken en die twee jaar erop anderhalf miljoen. Het Duitse automerk wil dus flinke stappen maken. Bovendien kunnen we al een tijdje voorproeven van elektrische Volkswagens, want op de weg zien we al veelvuldig de Volkswagen e-Golf, de ID.3 en de ID.4 voorbij sjezen.

De voordelen van elektrisch leasen

De autowereld wordt dus volledig op zijn kop gezet en over een aantal jaar is het echt menens: de brandstofauto’s wordt vervangen door de elektrische auto’s. Het is daarom verstandig om voorop te lopen en een elektrische auto te leasen. Bovendien brengt dit veel voordelen met zich mee, want je hoeft onder andere geen bpm en geen wegenbelasting te betalen. Daarnaast is de bijtelling lager en je hoeft niet in een keer te betalen voor een auto. Vooral bij een elektrische auto is dat prettig, want deze zijn tegenwoordig nog duur in de aanschaf.