Populairste elektrische leaseauto’s 2019

06 mei 2019

Veel mensen denken bij elektrische auto’s aan een modern fenomeen, aangezien het pas echt vanaf begin 21eeeuw gangbaar is geworden dat je erin rijdt. Toch is niets minder waar. Aan het einde van de 19eeeuw zijn de eerste, weliswaar primitieve, elektrische auto’s al ontwikkeld. Op zich is het dus best bijzonder dat het ongeveer honderd jaar heeft geduurd, voordat elektrische auto’s ook echt functioneel werden voor de gewone consument. Tegenwoordig zijn ze niet meer weg te denken uit het straatbeeld, aangezien steeds meer mensen kiezen voor een hybride of elektrische auto met het oog op het milieu. Maar welke elektrische auto wordt aangeraden om te leasen? Een aantal van de populairste leaseauto’s van 2019 zetten we voor je op een rij. 

1 Kia e-Niro

De Kia e-Niro staat niet voor niets bekend als een van de allerbeste elektrische auto’s. Daarom mag deze auto ook absoluut niet ontbreken op deze lijst. De cijfers zijn indrukwekkend. Natuurlijk is er geen uitstoot van schadelijk gas, aangezien deze auto volledig elektrisch is. Daarnaast is het ook nog eens een SUV, waarmee de auto ook nog eens ruig en sportief is. Met een 204 pk-motor, trek je in 7,8 seconden op naar 100 km/u. Bovendien heeft Kia e-Niro een bereik van 600 kilometer met een volle accu. Je kunt deze elektrische auto dus ook zeker gebruiken voor ritten van lange afstand.

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Kia e-Niro

2 Audi e-Tron

Dit is de allereerste Audi SUV die volledig elektrisch rijdt. Daarin heeft Audi de plank absoluut niet mis geslagen, aangezien deze auto bekend staat als een van de allerbeste elektrische auto’s. Steeds meer mensen besluiten om een Audi e-Tron aan te schaffen als elektrische auto. Het nadeel van deze auto ten opzichte van de al genoemde Kia, is dat hij een stuk minder ver kan rijden met een volle accu. ’s Winters op de snelweg komt de Audi een kleine 300 kilometer ver. In de zomer kan dit wel twee keer zoveel zijn, als je in de binnenstad rijdt.

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Audi e-Tron

3 Hyundai Kona Electric

Aangezien de meeste mensen nog niet elektrisch rijden, zijn er vrijwel geen elektrische auto’s die in massa’s worden opgeleverd. Het is immers onzeker of alle auto’s dan worden verkocht. De Hyundai Kona Electric is zo’n elektrische auto die wel heel veel wordt geproduceerd. En hij wordt zeker ook verkocht. De populariteit heeft hij bijvoorbeeld te danken aan het feit dat in 9,7 seconden van 0 naar 100 opgetrokken kan worden. Met een bereik (actieradius) van 250 kilometer is het gewoon een degelijke elektrische auto. De Kona is echter niet te vergelijken met de Kia e-Niro, die exceptioneel is op elk gebied.

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Hyundai Kona

4 Nissan Leaf Hatchback

De grote kritiek op de eerdere versie van de Nissan Leaf ging met name over het uiterlijk van de auto. Deze zou te futuristisch zijn, alsof de auto uit een sciencefiction film kwam. Veel mensen vonden dat gewoonweg niet mooi. Daarom heeft Nissan met deze Nissan Leaf Hatchback gekozen voor een iets afgezwakt ontwerp ten opzichte van de eerdere versie. Maar ook op andere punten is deze auto verbeterd ten opzichte van de vorige. Zo is de actieradius bijvoorbeeld een stuk hoger. Je kun er dus verder mee rijden zonder op te laden dan met de eerder versie. 

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Nissan Leaf

5 Volkswagen e-Golf Hatchback

Zoals de niet elektrische versie ook wel bekend staat, is de Volkwagen e-Golf Hatchback een hele prettige auto om in te rijden. Wat uiterlijk betreft niet het meest spectaculair, maar hij doet wat ie moet doen. Juist daarom wordt deze auto zo gewaardeerd. Los van dat er een elektrische motor in zit in plaats van een motor die op benzine loopt, is er nauwelijks verschil te ontdekken tussen de normale Golf en de e-Golf. Het voelt dus oud en vertrouwd. Met een bereik van ruim 200 kilometer is het een prima auto voor de korte afstanden. 

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Volkswagen e-Golf

6 Renault Zoe Hatchback

Ook van de Renault Zoe Hatchback hoef je weinig spectaculairs te wachten. Het is simpelweg een degelijke auto, die ideaal is voor de korte afstanden in de stad. Onder andere het feit dat de auto zo compact is, maakt het dat het een vrij eenvoudig te besturen voertuig is. Vergeleken met de e-Golf komt de Zoe iets verder met een opgeladen accu. De Zoe kan namelijk ongeveer 241 kilometer rijden zonder opgeladen te hoeven worden. Het gemakkelijke aan deze auto is bovendien dat je het zelf thuis kunt opladen.

Deze auto financial leasen? Bekijk onze voorraad: Renault Zoe

Elektrische auto's worden steeds populairder. Fiscale voordelen door de lage bijtelling en de aftrekbare rente maken ze voor ondernemers nog steeds aantrekkelijk. Ben jij benieuwd naar onze voorraad van elektrische voertuigen? Bekijk hier al onze elektrische lease opties.