Een importauto leasen: de vele voordelen

24 oktober 2021

Je hoeft niet alleen in Nederland te kijken wanneer je op zoek gaat naar jouw droomauto. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om een auto te importeren. Vooral uit Duitsland worden veel auto’s geïmporteerd. Zowel het leasen als het importeren van een auto uit het buitenland brengt veel voordelen met zich mee. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Groter aanbod

Het aanbod van auto’s in het buitenland is een stuk uitgebreider. Zo kun je bijvoorbeeld in Duitsland alleen al kiezen uit wel twee miljoen auto’s. Daarnaast is er in Nederland zelfs een tekort aan occasions: je hebt in Nederland ongeveer de keuze uit vierhonderdduizend tweedehandsauto’s.

Financiële voordelen

Niet alleen het grote aanbod is een reden dat veel mensen doet overhalen om voor een importauto te kiezen: ook zitten er een aantal financiële voordelen verbonden aan het importeren van een auto. Over het algemeen zijn importauto’s een stuk goedkoper dan wanneer je dezelfde auto in Nederland zal leasen. De lage aanschafprijs is dan weer gunstig voor het maandelijkse leasebedrag. Wanneer je een jonge auto gaat importeren heb je ook nog eens te maken met een lagere bpm. Daarnaast hoef je bij het leasen van een auto niet in een keer een grote hoeveelheid aan geld neer te leggen: dit is vooral gunstig voor ondernemers.

Bpm

De bpm wordt ook wel de belasting van personenauto’s en motorrijwielen genoemd. Het bepalen van de bpm is een belangrijke stap als je overweegt om een auto te importeren. Aan de hand hiervoor kun je namelijk checken of je een goede deal kunt maken. De bpm wordt onder andere bepaald door de grootte van de CO2-uitstoot, het bouwjaar van de auto, het merk en type en de brandstof waarop de auto rijdt. Je kunt de bpm eenvoudig laten berekenen via internet.

Snelle levering

Wanneer je een specifieke auto bij een Nederlandse dealer op het oog hebt, kan het zijn dat je lang moet wachten op jouw gloednieuwe leaseauto. Soms heb je wel wachttijden van een aantal maanden. Daarnaast bestaan er auto’s die helemaal niet meer beschikbaar zijn in Nederland te wijten aan het beperkte aanbod. Gelukkig heb je bij het importeren van een leaseauto in de meeste gevallen jouw auto binnen no time op de stoep staan. Wel kost het importeren van een auto ongeveer twee weken.

Vele opties

Auto’s uit het buitenland staan meestal bekend om hun vele technische snufjes. Vaak rijden er luxere uitvoeringen in het buitenland rond dan dat we in Nederland gewend zijn. Deze auto’s worden vaak als ‘kaal’ bestempeld. Bij het importeren van een leaseauto is de kans dus groot dat je een auto leaset met allerlei opties die in Nederland niet eens beschikbaar zijn, zoals een head-up display.

Hier moet je aan denken

Wellicht heb jij goed voor ogen hoe jouw ideale auto eruit komt te zien. Wanneer je dit nog niet hebt, is het belangrijk om op een rij te zetten waaraan jouw toekomstige auto moet voldoen. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op het automerk, de kleur en de brandstof waarop de auto rijdt. Vooral een elektrische auto is sinds de laatste paar jaren populair omdat deze geen schadelijke stoffen uitstoot.