Dit zijn de 7 beste stationwagens

03 september 2019

Een stationwagen wordt in het Nederlands ook wel een combi, estate of break genoemd en is een auto met meer ruimte dan het oorspronkelijke model. Vaak wordt deze extra ruimte gecreëerd door de achterkant van de auto niet naar beneden af te laten lopen maar juist even hoog door te laten lopen. Hierdoor is er achterin behoorlijk wat ruimte en ook in de kofferbak heb je vaak veel bagageruimte.

De Stationwagen

De naam stationwagen is afkomstig van het oorspronkelijk gebruik van dit soort auto’s rondom stations. Vaak werden ze ingezet als taxi om voor en na transport vanaf het station te verzorgen. De verhoogde achterkant was hierbij erg handig door de flinke bagageruimte voor koffers van de passagiers. Maar wat zijn nu de beste ne meest sportieve stationwagens van het moment? Dat vertellen we je maar al te graag in onderstaande tekst. De wagens zijn in willekeurige volgorde genoemd omdat we weten dat smaken kunnen verschillen, ook op het gebied van de beste stationwagens. De beste stationwagens van het moment staan hieronder in willekeurige volgorde beschreven.

De Beste Stationwagens op een rij:

1. Skoda Octavia Combi

Skoda Octavia estate beste stationwagen

Hoewel je het misschien niet direct zou verwachten komen de auto’s van Skoda vaak terug in de lijstjes van beste auto’s in een bepaalde categorie. Zo behoort de Skoda Octavia combi wat ons betreft ook zeker tot de beste stationwagens van dit moment. Een stijlvol en handig ontwerp wordt door Skoda in deze stationwagen gecombineerd met uitstekende techniek en een sterke maar zuinige motor. Voor de meeste gezinnen zal deze comfortabele auto genoeg ruimte bieden en aan alle andere eisen voldoen. Er is ook een sportievere vRS versie van deze veelzijdige auto uitgebracht. Een iets duurdere Skoda Suberb combi is ook een goede optie als je een uitstekende en zuinige stationwagen zoekt voor een scherpe prijs.

Skoda Octavia Leasen?

Lease nu een Skoda Octavia via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van 650+ Octavia Combi's. Bekijk hier alle Octavia modellen. Financial leasen kan al vanaf: €117 per maand.

2. Volkswagen Passat Variant

volkswagen passat variant beste stationwagen

Met een vrij sober en eenvoudig design lijdt deze stationwagen je niet af van waar het eigenlijk om gaat bij een stationwagen: een prettige rijervaring en voldoende ruimte voor alle passagiers en bagage. Het is een prettige allround auto met maar liefst 650 liter aan bagageruimte. Daarnaast hebben de passagiers op de achterbank in het nieuwste model van de Passat nog eens wat extra beenruimte gekregen ten opzichte van vorige modellen. Er zijn vier verschillende uitvoeringen met een andere benzinemotor op de markt gebracht zodat je kunt kiezen wat het best bij jouw wensen past.

Volkswagen Passat Leasen?

Lease nu een Volkswagen Passat via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van 350+ VW Passats. Bekijk hier alle Passat Modellen. Financial leasen kan al vanaf: €157 per maand.

3. BMW 3 Series Touring

BMW-3-serie-touring-beste-stationwagen

De BMW 3 Series Touring is een auto die een heerlijke rijervaring combineert met alledaags gemak. De sportiviteit van een sportwagen wordt gecombineerd met het comfort van een gezinsauto. De BMW 3 Series Touring is zeer geschikt om lange reizen mee te maken en heeft bijna 500 liter aan bagageruimte. Als je eens wat meer bagageruimte nodig hebt kun je de achterste rij ook heel eenvoudig dichtklappen en zo 1000 liter aan extra bagageruimte creëren. Een ander pluspunt is de uitstekende veiligheidssystemen waarover deze stationwagen beschikt. Ook de BMW 5 Series Touring is een geweldige auto voor gezinnen die op zoek zijn naar een wat sportieve stationwagen. Deze auto is uitgebracht met een behoorlijk aantal verschillende motoren zodat je zelf kunt kiezen hoe krachtig en zuinig je hem precies wilt hebben.

BMW 3 Serie Leasen?

Lease nu een BMW 3 Serie via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van 275+ BMW 3 series. Bekijk hier alle 3-serie Modellen. Financial leasen kan al vanaf: €192 per maand.

4. Mazda 6 Tourer

Mazda 6 sportbreak beste stationwagen (1)

Hoewel het misschien niet de eerste auto is waar je aan denkt bij een sportieve stationwagen, is de Mazda6 Tourer een geduchte concurrent voor de andere auto’s in deze lijst. De wagen staat bekend om zijn uitstekende stuurwerk, goede grip en krachtige motor. Dit zijn allemaal dingen waar je als bestuurder blij van wordt maar ook je passagiers zullen niet teleurgesteld worden. Het interieur is ruim en stijlvol en ook achterin de Mazda 6 Tourer kun je op je gemak zitten. Daarnaast heeft de kofferbak met alle stoelen in gebruik meer dan 500 liter aan bagageruimte. Door de achterste rij in te klappen kun je dit nog uitbreiden naar meer dan 1600 liter. Het basismodel heeft een 2 liter benzine of 2,2 liter diesel motor maar er zijn ook varianten met grotere en krachtigere motoren.

Mazda 6 Leasen?

Lease nu een Mazda 6 via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van 66+ Mazda 6 occasions. Bekijk hier alle Mazda 6 sportbreaks. Financial leasen kan al vanaf: €187 per maand.

5. Audi A4 Avant

Audi-A4-Avant-beste-stationwagen

Als het om stijl en design gaat is de Audi A4 Avant wat ons betreft ontegenzeggelijk een van de winnaars. Overal in het interieur vindt je prettig voelende en stijlvolle materialen. Daarnaast zijn er duidelijke en heldere displays die de bediening vereenvoudigen. Verder is de uitstoot van deze wagen vrij laag en heeft de bagageruimte standaard meer dan 500 liter. De rijervaring is verder zeer sportief en comfortabel zoals je van een Audi mag verwachten. De A4 Avant is al met al een uitstekende keuze als je een sportieve en luxe stationwagen zoekt. Als we het dan toch over sportieve stationwagens van Audi hebben kan de Audi RS4 Avant zeker niet ontbreken. Deze stijlvolle stationwagen trekt in iets meer dan 4 seconden op van 0 tot 100 en verslaat daarmee gerenommeerde sportwagens als Porsche 911 Carrera T en de Maserati GranTurismo MC.

Audi A4 Leasen?

Lease nu een Audi A4 via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van 490+ A4 occasions. Bekijk hier alle Audi A4 modellen. Financial leasen kan al vanaf: €208 per maand.

6. Volvo V90

Volvo v90 beste stationwagen

Een andere mooie en luxe stationwagen is de Volvo V90. De auto is krachtig en robuust en daarmee redelijke sportief maar lijkt toch vooral gemaakt om de hele familie een prettige rit te bezorgen. Er is voldoende ruimte op alle passagiersplaatsen en de kofferbak heeft 560 liter aan ruimte. Ook deze wagen is te verkrijgen met verschillende typen motoren, afhankelijk van wat jouw precieze wensen zijn kun je hieruit een keuze maken. Een andere goede stationwagen van het Zweedse merk is de Volvo V60. Dit is het wat kleinere en goedkopere broertje van de V90 maar is nog steeds een geweldige keuze. 

Volvo V90 Leasen?

Lease nu een Volvo V90 via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van meer dan 62+ V90 occasions. Bekijk hier alle verschillende V90 uitvoeringen. Financial leasen kan al vanaf: €413 per maand.

7. Porsche Panamera Sport Turismo

porsche panemera sport turismo beste stationwagen

De laatste stationwagen die we hier bespreken is ook direct de duurste en meest sportieve van deze pagina. De auto beschikt over wat meer ruimte dan de regulier vijfdeurs sportwagens van Porsche en is daarmee ook uitstekende geschikt als familieauto. Maar natuurlijk heeft de auto ook de krachtige motor en de heerlijke wegligging die je van een Porsche mag verwachten. Als je voor hybride variant van deze stationwagen kiest, rijdt je behoorlijk zuinig en kun je bovendien genieten van een auto die van 0 tot 100 optrekt in 3.5 seconden. Deze wagen heeft zelfs een topsnelheid van boven de 300 kilometer per uur en toch alle gemakken die je van een stationwagen verwacht zoals een behoorlijke bagageruimte. 

Porsche Panamera Leasen?

Lease nu een Porsche Panamera via 123Lease. Wij hebben een ruim aanbod van meer dan 16+ Panamera occasions. Bekijk hier alle verschillende uitvoeringen. Financial leasen kan al vanaf: €656 per maand.