6 Ideale elektrische bedrijfswagens

06 augustus 2019

Veel ondernemers hebben een goede bedrijfswagen nodig om hun werk uit te kunnen voeren. Gelukkig is er enorm veel te kiezen op het gebied van bedrijfswagens. Elektrische bedrijfswagens worden bijvoorbeeld steeds populairder. Het is een duurzame, goede en over de lange termijn ook voordelige optie als je niet zulke lange afstanden hoeft te rijden met je bedrijfswagen. Ze geven je bedrijf daarnaast een positief duurzaam imago en zijn bovendien fiscaal gezien erg gunstig. Over auto’s die je ook privé gebruikt, betaal je zoals de meesten wel zullen weten ook nog extra bijtelling. Deze bijtelling is voor normale auto’s vastgesteld op 22% maar ligt voor elektrische auto’s een stuk lager. Voor elektrische bedrijfswagens met een cataloguswaarde van €50.000 of minder betaal je namelijk slechts 4% bijtelling.

1. Peugeot Partner Electric

Een elektrische bedrijfswagen die voor veel bedrijven een goede keus kan zijn is de Peugeot Partner Electric. Deze volledig elektrische bedrijfswagen is al vanaf iets minder dan €25.000 beschikbaar en behoort dus tot de 4% bijtelling bedrijfswagens. De Partner Electric heeft een uitstekende actieradius van ongeveer 170 kilometer. Doordat hij binnen een half uur voor 80% op kan laden kun je er ook zonder veel extra reistijd langere afstanden mee rijden.

Bekijk hier de Peugeot Partner Electric. Financial lease hem al vanaf €300,- per maand.

2. Renault Master ZE

Een van de nieuwste modellen op het gebied van elektrische bedrijfswagens is de Renault Master ZE. Deze ideale elektrische bedrijfswagen werd eerder dit jaar door PostNL als eerste Europese bedrijf in gebruik genomen. De Renault Master ZE heeft een behoorlijke actieradius van tussen de 150 en 200 kilometer. Ook laadt de batterij vrij snel op, in ongeveer 6 uur is hij volledig vol. Voor deze bedrijfswagen betaal je nieuw ongeveer 60.000 euro. Dus de bijtelling van 4% geldt wel alleen op de eerste €50.000,-. Als je liever een goedkopere variant hebt kun je ook voor de Kangoo ZE van Renault kiezen.

Elektrische bedrijfswagen Renault Master ZE

Bekijk hier de Renault Master ZE Financial lease hem al vanaf €900,- per maand.

3. Volkswagen eCrafter

Net als de Renault Master ZE is de Volkswagen eCrafter een elektrische bus en dus een vrij grote elektrische bedrijfswagen. Dit maakt het een zeer geschikte auto voor bijvoorbeeld pakketbezorgers en hier mikt Volkswagen dan ook onder andere op. De grootste uitvoering heeft een laadruimte van 10,7 kubieke meter en een laadvermogen van 1720 kilo. De laadruimte is 1,86 meter hoog en daardoor kunnen de meeste mensen er rechtop in staan. De Volkswagen eCrafter heeft een actieradius van ongeveer 160 kilometer en kan bij een snellader in drie kwartier voor 80% worden opgeladen. Een standaard laadpaal kan deze elektrische bedrijfswagen in vijfenhalf uur opladen van 0 tot 100%. 

Volkswagen E crafter elektrische bedrijfswagen

Bekijk hier de Volkswagen E-crafter en financial lease hem al vanaf €1.000,- per maand.

4. Mercedes-Benz eVito

De populairste elektrische bedrijfswagen van Mercedes-Benz is de eVito. Dit is zoals je wel zult verwachten de elektrische variant van de wereldberoemde Vito. Voor iets minder dan 40.000 euro kun je deze bedrijfswagen op de kop tikken. Hij valt dus binnen het gunstige tarief van 4% bijtelling. De elektrische Vito is wel iets duurder dan de variant op fossiele brandstof maar volgens Mercedes-Benz verdien je dit binnen een paar jaar terug door de lage energie- en onderhoudskosten. Als je liever een elektrische bus van Mercedes-Benz hebt, kun je ook kiezen voor de grotere Mercedes-Benz eSprinter. 

5. Nissan E-NV200

De elektrische bedrijfswagen van Nissan is sinds een paar jaar een gedurfde concurrent van de Peugeot Partner. In vele steden zien we deze E-NV200 al rijden. Met de 40Kwh Accu is de actieradius van de Nissan om en nabij 200 kilometer. Ook beschikt de E-NV200 over een B-Modus, wat inhoudt dat de auto gebruikgemaakt van recuperatief remmen. Waardoor de accu dus weer oplaadt zonder gebruik te maken van vermogen. Een ECO-stand kan ook geactiveerd worden om zo veel mogelijk uit de accu te halen. Nissan garandeert ook een goede werking van de accu's daarom worden er twee soorten garanties gegeven. Het voertuig en de elektrische onderdelen zijn gedekt voor 5 jaar of 100.000 km en de nieuwe 40 kWh accucapaciteit is gedekt voor 8 jaar of 160.000 km.

Nissan E-NV200 Elektrische bedrijfswagen

Bekijk hier de Nissan E-NV-200 en Financial lease hem al vanaf €391,- per maand.

6. Renault Kangoo Z.E (Maxi)

Ook Renault kan niet achterblijven met hun populaire bestelauto. De Renault Kangoo is omgetoverd naar de Renault Kangoo Z.E (Maxi). De Maxi is de grotere variant op de normale Kangoo. Het accupakket van Renault: ZE 33, kent een actieradius tot wel 200 kilometer. Dit is wel met de ideale omstandigheden. Renault heeft een achttal tips gegeven om de actieradius zo hoog mogelijk te houden:

Remmen met energieterugwinning, Warmtepomp, Zuinige banden, Econometer, ECO-modus, R-LINK Evolution, Voorverwarmingssysteem en Nieuwe lader van 7 kW.

renault kangoo ZE elektrische bedrijfswagen

Bekijk hier de Renault Kangoo ZE en Financial lease hem al vanaf €283,- per maand.