Auto leasen met BKR

Kan ik leasen met een BKR-registratie?

Veel mensen maken zich zorgen over het lenen van geld voor een auto, of het leasen van een auto, in combinatie met een BKR-registratie. Dat is niets om je direct zorgen om te maken. In principe staat namelijk iedereen die een hypotheek heeft, iets op afbetaling heeft gekocht of op een andere manier geld leent, wel bij het BKR geregistreerd.

Een auto leasen is niet mogelijk wanneer u een negatieve BKR-registratie heeft.

Wat is het BKR?

De afkorting BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Het BKR is onafhankelijke stichting die is opgezet om te voorkomen dat mensen zoveel leningen nemen, dat zij niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Met het woord ‘BKR’ wordt heel vaak een registratie bij het BKR bedoeld. Alle kredietverstrekkers zijn wettelijk verplicht om iedere lening die zij verstrekken, bij het BKR aan te melden. Ook geven zij eventuele betalingsachterstanden van hun cliënten aan het BKR door. De meeste financiële instanties gebruiken het registratiesysteem ook bij de beoordeling van nieuwe kredietaanvragen. Zij gebruiken dit systeem om te toetsen hoe hun cliënt er financieel voor staat en zo te beoordelen of het verantwoord is om een krediet te verstrekken. Die beoordeling doet de kredietverstrekker zelf, de BKR speelt daar geen enkele rol in. Als er sprake is van een ‘negatieve BKR-registratie’, dan houdt dat in dat er bij navraag in het systeem van het BKR is geconstateerd dat er al (te) veel leningen zijn verstrekt en/of dat er sprake is van een bepaalde betalingsachterstand. Dan kan een kredietverstrekker oordelen dat het niet verantwoord is om iemand nog een lening te verstrekken.

Als je keurig aan jouw financiële verplichtingen hebt voldaan en geen overvloed aan leningen hebt uitstaan, dan is er voor de leasemaatschappij natuurlijk geen enkel beletsel.

Auto leasen met een negatief BKR

Heb je niet aan jouw financiële verplichtingen voldaan, is het praktisch onmogelijk om een auto te leasen. Een aanvraag doen terwijl je een negatieve BKR-registratie hebt is zonde van je eigen tijd. Je kunt een eventuele negatieve BKR-registratie laten verwijderen. Dit kan je op Google even opzoeken.
Bij 123Lease heeft het geen zin om een aanvraag te doen terwijl je een negatief BKR hebt.

Auto leasen zonder BKR

Omdat financial leasing ook een vorm van krediet is, zal de leasemaatschappij bij een aanvraag ook een toetsing via het systeem van het BKR doen. Omdat er in het geval van financial lease altijd nog een auto als onderpand voor de lening is, zijn sommige leasemaatschappijen bereid om iemand een leasecontract aan te bieden als uit die toetsing blijkt het eigenlijk niet erg verantwoord is om nog een krediet te verstrekken. Mogelijk worden er dan wel aanvullende eisen gesteld over bijvoorbeeld de aanbetaling. Bekijk gerust ons lease aanbod of maak gebruik van onze lease calculator.